Lægtehegn trykimprægneret, sortmalet

Denne opgave er udført ved Jelling Kirkes materielgård, som er beliggende på kirkens parkeringsplads.

I hegnet er monteret en dobbelt svingport, i fuld bredde, dvs. 400 cm imellem stolperne. Bemærk at hegnet elegant føres videre fra porten ved at vi har placeret et galvaniseret vægbeslag på stålsøjlen, som herved holder på og bærer hegnselementet. Hegnet er udført i 180 cm over jord, netop for at gæster og besøgende ikke skal kunne kigge ind.

Placering af hegnet

Som ved alle andre hegn i vores sortimentet har vi en bundplade i beton, så træet i hegnet er hævet 30 cm over jorden og dermed undgår rådskader. Desuden er der tilkøbt en galvaniseret stålpladeafdækning til at beskytte toppen mod samme type skader. I hegnet er også monteret en énfløjet svingdør, der som porten er beklædt med sortmalede lægter, så de matcher hegnet.

Grundet portens placering har kunden tilvalgt en slåen til placering på portens top, som en ekstra sikring. Dette er dog kun nødvendigt til porte, som er monteret på særligt udsatte placeringer. For yderligere oplysninger om porte og døre med rukolåse tryk her.

Et hegn som dette kan stå i mange år før reparationer er nødvendigt, da alle dele til lægtehegn er trykimprægneret i NTR-klasse GRAN, inden de samles.

Vedligeholdelse efterfølgende

Lægtehegn kræver ikke meget vedligehold, det skal dog have algerens efter kemi-producentens anvisninger for træ. Fagene males efter behov, som kan svinge efter hegnets placering i forhold til solen og klimaet.

Cylindre i porte og døre anbefaler vi kunder at smøre med Ruko låsespray. Hængsler smøres med syrefrit fedt.

Indvendig er der sat båse op til ral, grus og affald, så man har nemmere ved at holde tingene adskilt.

Båse kan også udføres, så de står uafhængig af det øvrige hegn. Desuden behøver man ikke at bruge betonplader hele vejen op. Dette kan kombineres med løse planker som fx Bullklink®.